Кламер БГ - Новини: 51 нови случая на Covid-19 у нас, 54 са излекувани

51 нови случая на Covid-19 у нас, 54 са излекувани

България

|
Вт, 16 Юни 2020г. 18:28ч.
51 нови случая на Covid-19 у нас, 54 са излекувани

Броят на излекуваните за денонощие отново изпревари броя на новозаразените, след като във вторник бяха регистрирани 51 нови случая на заразени с коронавирус и 54 излекувани. Броят на новозаразените е с 27 повече спрямо предходното денонощие, през което заради неделния почивен ден за лабораториите бяха изследвани по-малко проби. Новите 51 случая обаче са значително по-малко спрямо регистрирания през миналата седмица негативен рекорд между 80 и 100 случая. Преди ден здравните власти обявиха три от големите огнища в Доспат, Сърница и шуменското село Изгрев за овладени.

За изминалото денонощие от изследвани 1794 проби са регистрирани 51 нови случая на заразяване с коронавирус. Във Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Пловдив, Разград и Ямбол е редистиран по един случаи. В Кюстендил - 3,

Пазарджик - 2,

Плевен - 7, Сливен - 8, София област - 2, София град - 16,

Стара Загора - 3 и Шумен – 3.

Регистрираните досега случаи у нас са общо 3 341, от които 1381 са активни в момента. Излекуваните са 1 784, като за последното денонощие те са 54.

В болница се лекуват общо 253 пациенти, 14 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.

За последните 24 ч. има 4 нови случая на заразени медици, с което общият им брой става 322 души. Новите случаи са на един

лекар и три

медицински сестри.

Още двама души са починали през изминалото денонощие, с което общият им брой става 176. Починали са мъж на 41 г. с пневмония и белодробна дихателна недостатъчност и жена на 82 г. с множество придружаващи заболявания.

Карантина в плевенското село Буковлък

Най-много новозаразени през изминалото денонощие са от плевенското село Буковлък, което осъмна с контролно-пропускателни пунктове с полиция и жарндармерия. Маските на публични места са задължителни, забранени са събирания и масови прояви.

Общо 27 души са с положителни проби за коронавирус за последните няколко дни, а поставените под карантина заедно с контактните на заразените са 76 души.

От днес няма да се допускат да излизат от селището хора, поставени под карантина.

Само вчера в селото са образувани две бързи производства за нарушена карантина по сигнал на кмета на селото Росен Русанов.

Все още е активно и огнището в Сливен, което се дължи на заразените медици в две от болниците в града и на работници от Нова Загора, които пък са свързани с огнищата в две предприятия в Стара Загора.

Още заболели в ромския квартал на Кюстендил

Три са новите случаи на заразени с коронавирус в ромския квартал "Изток" в Кюстендил, съобщиха от болницата в града. От събота до днес случаите на заразени с Covid-19 в квартала са 13.

Заради това областният кризисен щаб реши временно да ограничи движението на територията на квартала. Набелязани са и други допълнителни мерки за ограничаване на заразата.

Движението ще бъде ограничено във времевия интервал от 10 ч. до 22 ч., както и влизането и излизането от кв. "Изток“ за периода от 17.06.2020 г. до 30.06.2020 г.

Директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков ще издаде заповед, след съгласуване с главния държавен здравен инспектор, за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки, с цел ограничаване на заразата от Covid-19 в квартал "Изток“.

mediapool.bg