Кламер БГ - Новини: 3 възрастни и 6 деца са в болница след тежка катастрофа с бус на Прохода на републиката

3 възрастни и 6 деца са в болница след тежка катастрофа с бус на Прохода на републиката

България

|
Нед, 13 Ноем 2022г. 15:41ч.
3 възрастни и 6 деца са в болница след тежка катастрофа с бус на Прохода на републиката

Инцидентът е станал през нощта. Снимка: БГНЕС

Трима възрастни и шест деца са настанени в болницата във Велико Търново след тежка катастрофа в Прохода на Републиката тази нощ, предаде БТА. Инцидентът е станал малко след полунощ, когато тежкотоварен камион с турска регистрация е блъснал пътнически микробус, в който са пътували деца, връщали се от състезание в Румъния.

На този етап не е ясно защо е нарушен законът, който забранява организирани пътувания на деца да се осъществяват през нощта.

След полунощ ремаркето на товарния автомобил е поднесло, завъртяло се е и в него се е ударил бусът. Водачът на товарния автомобил е изпробван за алкохол, пробата е отрицателна.

Всички пострадали са транспортирани веднага до великотърновската болница.

Пет от децата - на възраст между 12 и 15 години, са настанени в Отделението по неврохирургия с травми по главата, състоянието им засега не налага оперативна намеса, каза пред БТА директорът на болницата д-р Красимир Попов.

Според БГНЕС, която цитира д-р Николай Мойнов, началник на Невро-хирургичното отделение в болницата обаче, едно от децата - на 12 години, е с опасност за живота.

Според друга информация едно от децата и две жени, пътували в микробуса, са настанени за наблюдение в хирургичното отделение.

Най-тежко е състоянието на шофьора на микробуса, който е с тежка черепно-мозъчна травма, той е бил опериран тази нощ по спешност и е в реанимацията на болницата, с опасност за живота. Водачът на тежкотоварния автомобил не е пострадал.

Заради катастрофата Проходът на Републиката беше затворен до ранните сутрешни часове, движението вече е възстановено, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. По случая се води досъдебно производство.

mediapool.bg