Кламер БГ - Новини: Юлия Берберян посъветва министъра на спорта "да не се задържа повече на поста"

Юлия Берберян посъветва министъра на спорта "да не се задържа повече на поста"

България

|
Пет, 24 Ян 2014г. 18:12ч.
Юлия Берберян посъветва министъра на спорта "да не се задържа повече на поста"

Бившата тенисистка и треньор Юлия Берберян "посъветва" министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева да не се задържа на поста, като остро я критикува заради опита й да си припише услуги за успеха на Григор Димитров.

След като по-рано тази седмица Димитров достигна до четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия, министърката, станала известна с полета на мисълта и фразата си, обяви, че успехът му показа "възможностите на Гришо и добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис".

"Това изказване е нескромно, некоректно и неуважително към целия екип, който стои зад Григор Димитров повече от 15 години. Трябва да уважаваме труда на Григор и екипа, който стои зад него през всичкото това време. Прахосват се пари! Ако г-жа министърът иска да получава съвети, и аз мога да й дам съвет - цял живот съм в спорта", каза Берберян пред бТВ.

"Аз бих я посъветвала - дано не се задържи повече на този пост, тъй като всеки ден чуваме "Оставка" по улиците", каза още треньорката.

"Моля г-жа Георгиева да даде парите на така наречения масов детски училищен спорт, който всички знаем, че вече не съществува. Но какво да очакваме, след като в цялата ни държава в момента така се работи - някакви пари - милиарди, се взимат назаем, най-бедната държава в Европа сме, а започват да се раздават някакви пари, които в по-голямата си част отиват обратно към държавната администрация, а по-малка - към спортистите", отбеляза още майката на легендарните сестри Малееви.

mediapool.bg