Кламер БГ - Новини: Шумахер остава в кома

Шумахер остава в кома

Спорт

|
Четв, 02 Ян 2014г. 12:53ч.
Шумахер остава в кома

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер остава в кома, обяви в четвъртък професор Жан-Франсоа Пайен, завеждащ отделението по реанимация в болницата във френския град Гренобъл, където се намира германецът.

Той се бори за живота си след тежките черепно-мозъчни травми, които получи след падане при каране на ски във френските Алпи на 30 декември. На 3 януари Шумахер навършва 45 години.

"Ситуацията остава същата, както и вчера", каза професор Пайен. По думите му "травмите на мозъка на Шумахер са много сериозни и ако той оцелее, последствията ще му останат до края на живота".

Официални изявление от болницата и от семейството на германския пилот нямаше.

Персоналът на лечебното заведение е получил забрана да разговаря с представители на медиите. Журналистите, чиито брой надхвърля 100, бяха помолени да напуснат болницата.

Официално решението бе мотивирано с това, че използваната техника и особено осветителната, пречи на пилотите на спасителните хеликоптери, които ежедневно пристигат в клиниката. След като журналист облечен като свещеник се опита да влезе в стаята на Шумахер, охраната на болницата бе завишена.

mediapool.bg