Кламер БГ - Новини: Цветан Цветанов е знаел за тефтерчето на Цар Киро

Цветан Цветанов е знаел за тефтерчето на Цар Киро

България

|
Пет, 24 Ян 2014г. 12:39ч.
Цветан Цветанов е знаел за тефтерчето на Цар Киро

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е знаел за така нареченото тефтерче на Кирил Рашков - Цар Киро. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в петък по повод на твърдението на предшественика си Цветан Цветанов, че е научил за прословутия документ от медиите тези дни.

"За разлика от него аз винаги говоря с факти. Тези факти са документирани. За мен има значение дали това, което казвам, е истина или не. Конкретно него не бих се наел да го коментирам, неприятно ми е. Извинявайте много, но човек, който обвини журналисти, че работят за организираната престъпност, без да има основание за това, както се разбра впоследствие, човек, който обвини съдиите и цялата съдебна система, че обслужва организираната престъпност, без да успее да мотивира това, човек, който набеди от трибуната на Народното събрание български лекари и ги обвини за убийци и се оказа, че няма основание за това, човек, който клевети безобразно страната си в чужбина, искате да го коментирам ли? Не бих го направил", каза пред журналисти Йовчев.

А за тефтерчето заяви: "Все още се извършва проверка. Да, знаел е (Цветан Цветанов - бел. ред.)".

Йовчев обаче не потвърди, че тиражираните фотокопия на страници от тефтерче с имена и суми са на ромския бос Кирил Рашков.

"Аз не знам защо и откъде в момента е дошло твърдението, че това тефтерче се свързва с Кирил Рашков. Към момента това не е установено. Никой не може да каже дали това е автентично или не. Малко са странни обстоятелствата на движението на, не знам как да го нарека, защото това не може да е документ, въпросният тефтер между институциите. Странен е начинът. Не всичко мога да споделя пред вас, защото част от тези неща, които са в хода на проверката, са класифицирана информация. Но, ако някой има съмнения, че това, което казвам, не отговаря на истината, може да повдигне въпроса например във Вътрешната комисия, ще излязат интересни неща”, каза още Йовчев.

Очаквайте подробности

mediapool.bg

Вижте още