Кламер БГ - Новини: Цветанов: Колите за подслушване са излизали и извън София

Цветанов: Колите за подслушване са излизали и извън София

България

|
Съб, 04 Ян 2014г. 20:29ч.
Цветанов: Колите за подслушване са излизали и извън София

Автомобилите на службите за следене и подслушване са излизали за задачи и извън София, каза бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той каза пред бТВ, че т.нар. ”кечери” са излизали на територията на всяка една област.

Според него обаче обвиненията в незаконно подслушване са ”компроматна кампания срещу политически опонент” и ”репресия срещу лица от ГЕРБ”.

"Нямам обвинение за незаконно подслушване. Имам подадена жалба в Страсбург за нарушена презумция за невинност, защото трябва да се борави с доказателства. Ние много преекспонирахме всичко, което се случи. От май, когато много се говореше, тогава беше предизборната кампания, досега никой не е установил внушаваните тогава твърдения”, каза Цветанов.

По думите на Цветанов такива теми отклоняват вниманието от сериозните проблеми вследствие на настоящото управление на страната – политика на популизъм, връщане на мутренските времена, тежки престъпления.

Той съобщи, че след като напусна парламента и ръководството на ГЕРБ, Искра Фидосова се е върнала към професията си – нотариус. Сега тя била само редови член на партията.

Цветанов коментира напусналите парламентарната група на ГЕРБ депутати с думите, че ”всяка партия има процес на развитие и израстване, допускат се и грешки, за да има поуки”.

”Тези напускания на депутати не променят стратегията и конфигурацията на настоящия НС, целта сега е да се подготвим добре за евроизборите и предсрочните избори у нас”, каза още Цветанов.

mediapool.bg