Кламер БГ - Новини: Христо Бисеров е приел призовката си за делото "Енимехмедов"

Христо Бисеров е приел призовката си за делото "Енимехмедов"

България

|
Пон, 30 Дек 2013г. 15:39ч.
Христо Бисеров е приел призовката си за делото "Енимехмедов"

Бившият зам.-председател на парламента и на ДПС Христо Бисеров е приел в понеделник призовката си от Софийския градски съд да се яви като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов за нападението срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това съобщи бТВ в понеделник, според която по разпореждане на съда МВР е предало призовката на Бисеров в офиса на адвоката му.

Според документа на 17 януари Бисеров трябва да се яви в съда по делото Срещу Енимехмедов.

Бившият депутат, който е обвиняем за пране на пари и невярна имуществена декларация, бе обявен за издирване, след като за пореден път не се отзова на призовката на Софийския градски съд да даде показания по делото "Енимехмедов".

Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков са с гаранции по 25 000 лева и с наложени забрани да напускат страната заради воденото срещу тях дело. Според Софийската градска прокуратура между 13 декември 2012 г. и 21 февруари 2013 г. двамата са изпрали общо 314 529 долара и 117 192 евро.

Държавното обвинение заведе през октомври делото срещу Бисеров и Ивайло Главинков. Това се случи три дни, след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката "по лични причини".