Кламер БГ - Новини: Френски евродепутат "изумен", че правителството не е осъдило поведението на Сидеров

Френски евродепутат "изумен", че правителството не е осъдило поведението на Сидеров

България

|
Пет, 10 Ян 2014г. 15:44ч.
Френски евродепутат "изумен", че правителството не е осъдило поведението на Сидеров

"Изумен съм, че правителството на Република България не е осъдило нападението от страна на лидера на ПП "Атака". Това се посочва в официалната позиция на председателя на френската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент Жан-Пиер Оди по повод поведението на Волен Сидеров и обществените реакции у нас, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Евродепутатът Оди осъжда по най-категоричен начин подобно поведение, което "представлява не само физическо посегателство над представителката на френското посолство, но и посегателство над нейната свободата и достойнството".

"Аз съм изумен, че правителството на Република България в лицето на министър председателя Пламен Орешарски, както и БСП в лицето на нейния председател Сергей Станишев (впрочем и председател на европейските социалисти) не са осъдили подобно нападение", заявява Жан-Пиер Оди.

"Надявам се, причината за мълчанието на българското правителство не произтича от трудния политически баланс в българското Народно събрание след последните избори на 12 май 2013 и коалиционното управление начело със социалистите и възможно благодарение на изключителната подкрепа на екстремистката партия Атака", посочва той.

mediapool.bg