Кламер БГ - Новини: ФБР изпраща агенти да помагат за сигурността на Олимпиадата в Сочи

ФБР изпраща агенти да помагат за сигурността на Олимпиадата в Сочи

Свят

|
Пет, 10 Ян 2014г. 11:35ч.
ФБР изпраща агенти да помагат за сигурността на Олимпиадата в Сочи

ФБР изпраща десетки агенти в Русия, за да помогнат за засилване на сигурността по време на Зимните олимпийски игри, заяви директорът на ведомството Джеймс Коуми, цитиран от в. "Вашингтон пост".

Коуми каза, че ФБР работи с руските разузнавателни служби. Около 25 агенти и други служители трябва да бъдат разположени в Москва, а повече от дузина други ще бъдат разпределени в Сочи, където ще се проведе Олимпиадата.

"Обезпечаването на сигурността по време на олимпиади е доста тежка задача. Мисля, че Сочи е особено предизвикателство заради близостта му с райони на смутове и източници на терористична заплаха", заяви Коуми.

Заплахата от насилие по време на игрите не престава да тревожи служителите по сигурността. Русия води отдавнашна борба с екстремисти, много от които се заканват да атакуват Олимпиадата, започваща на 7 февруари.

Миналия месец във Волгоград бяха извършени две бомбени нападения, при които загинаха 34 души, а десетки бяха ранени. Тази седмица руските власти откриха шест трупа в район на север от Кавказкия регион с поставени до тях взривни устройства, отбелязва "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

mediapool.bg