Кламер БГ - Новини: Това не е учебна кола: Георги Георгиев обяснява защо ГЕРБ още не са номинирали кмет на София

Това не е учебна кола: Георги Георгиев обяснява защо ГЕРБ още не са номинирали кмет на София

България

|
Нед, 17 Септ 2023г. 17:08ч.
Това не е учебна кола: Георги Георгиев обяснява защо ГЕРБ още не са номинирали кмет на София

ГЕРБ-СДС внасят документите за регистрация за изборите в София в общинската избирателна комисия. На снимката: Диян Стаматов, Георги Георгиев, Евгения Алексиева, Александър Ненков. Снимка:БГНЕС

Очакванията, че ГЕРБ ще обявят кандидата си за кмет на София навръх празника на града 17 септември, не се оправдаха. По-рано лидерът на партията Бойко Борисов бе казал, че чакат да свърши реторградният Меркурий (това стана на 15 септември), в събота заяви, че ще каже "когато си иска".

Все пак ГЕРБ наистина имаха изборна новина за Деня на София и тя беше кои ще са кандидатите за районни кметове. Това се разбра, след като ГЕРБ-СДС се регистрираха в Общинската избирателна комисия-София за участие на местните избори на 29 октомври.

Председателят на общинския съвет Георги Георгиев заяви, че номинираният за кмет ще се разбере "в рамките на няколко дни". Моля за търпение, призова той.

Управлението на града не е детска игра. София не е учебна кола и не можем да позволим два милиона българи да бъдат лашкани от една в друга посока, по начин, по който учещите се в учебните коли правят, заяви с нескрито назидание Георги Георгиев в отговор на въпрос кога ГЕРБ-СДС ще представи кандидата си за кмет на София.

Самият Георгиев отдавна и старателно "загрява" за кандидат-кметската номинация, но неотдавна Бойко Борисов го отряза. Сега обаче отново се заговори, че е твърде възможно да бъде издигнат.

От коментара му стана ясно, че в кампанията срещу основния опонент на ГЕРБ – издигнатия от "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Спаси София" Васил Терзиев, партията ще залага на опита и познанията на своя кандидат.

Това, което ще кажа единствено, за да повдигнем завесата, е, че когато бъде поканен на дебат, нашият кандидат ще се явява, за разлика от кандидата на ПП-ДБ, каза Георгиев, цитиран от БТА. И подчерта, че при покана за телевизионни участия кандидатът на ГЕРБ-СДС няма да "ходи под ръчичка с някой районен кмет", а ще бъде отговорен и подготвен, достатъчно опитен, за да може да отговаря сам.

Нови и стари лица в листата за раойнни кметове

Георгиев каза, че сред кандидатите за районни кметове има вече утвърдени и харесвани кметове и нови лица, които са от частния бизнес и академичните среди и имат експертиза.

От ГЕРБ-СДС издигат отново

Младен Младенов за кмет на район "Връбница"

Иван Божилов - за район "Илинден"

Ивайло Цеков - район "Искър".

Тодор Кръстев - за район "Сердика"

Рангел Марков - за "Банкя"

Милко Младенов - за "Люлин"

Савина Савова - за "Възраждане"

Иван Чакъров - "Красна поляна"

Даниела Райчева - "Нови Искър"

Димитър Димов - за "Надежда"

Сред новите лица са арх. Румен Русев - "Красно село" и депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Евгения Александрова – за кмет на "Панчарево".

Директорът на 119-о училище Диян Стаматов е номинацията на ГЕРБ-СДС за кандидат за кмет на район "Изгрев".

Борислав Тодоров е кандидатът за кмет на район "Овча купел"

Йоана Драгнева - за район "Оборище"

Борис Петров - за район "Кремиковци"

Анжелина Тотева - за "Лозенец"

Юлиян Пейчев - за район "Младост"

Кристиян Маджуров - "Студенски град" и др.

mediapool.bg