Кламер БГ - Новини: Приложението за съобщения "Телеграм" изчезна от витрината на Епъл

Приложението за съобщения "Телеграм" изчезна от витрината на Епъл

Технологии

|
Четв, 01 Фев 2018г. 15:57ч.
Приложението за съобщения "Телеграм" изчезна от витрината на Епъл

Набиращият все по-голяма популярност месинджър "Телеграм" е свален от софтуерния магазин на "Епъл" (iOS App Store), съобщава techcrunch.com. Отсъствието на програмата в списъка за изтегляне е забелязано в сряда, става ясно от пост на потребител в платформата Reddit.

Изглежда причината е нарушение на правилото за "разстройващо или обидно съдържание", което е част от политиката за достъпност в софтуерния магазин. Засега рестрикцията засяга и двете версии на "Телеграм".

Основателят на платформата за съобщения Павел Дуров коментира в Туитър, че вероятният проблем е "неподходящо съдържание". "Бяхме предупредени от Apple, че неподходящо съдържание е било достъпно за нашите потребители и в двете приложения. Те са били отстранени от App Store. Щом решим проблема, очакваме приложенията да се върнат отново.", пише той.

Изискванията към разработчици за Епъл налагат всеки софтуер, в който потребителите разпространяват съдържание да има предвидени механизми за филтриране на проблемно съдържание. Това включва възможност за докладване, блокиране и изтриване.

"Приложенията със създадено от потребителите съдържание или услуги, които могат да се използват за разпространение на порнографско съдържание, обсъждане на реални личности в негативен или сексуален контекст, физически заплахи или тормоз, нямат място в App Store могат да бъдат премахнати без предупреждение ", добавят авторите на iOS.

mediapool.bg