Кламер БГ - Новини: Технологиите през 2014 година

Технологиите през 2014 година

|
Съб, 14 Дек 2013г. 12:35ч.
Технологиите през 2014 година

Ако чувствате, че не можете без телефона или компютъра си, пригответе се за още зависимости. Тенденцията високите технологии да навлизат в ежедневието ни все повече ще се запази и през следващата година. Вижте кои са най-бързо развиващите се устройства, които се очаква да завладеят пазарите през 2014.

Смартфоните и таблетите ще стават все по-популярни, а функциите им ще се увеличават. Тенденцията е продиктувана от желанието на хората да вършат всичко в движение.

Цифрови очила, умни часовници и други преносими устройства са друга категория технологии с големи перспективи за развитие. Очилата с екран на окото и онлайн връзка могат да бъдат пуснати в широка употреба през 2014 година, а технологичен гигант се очаква да пусне обновен умен часовник.
Триизмерният печат намира все повече приложения. Новият начин на печат позволява на потребителите да пазаруват онлайн и да принтират покупките си. Все по - ниската цена на тази технология я прави още по-атрактивна.

Автомобилите без шофьор, които доскоро изглеждаха като научна фантастика, имат реални шансове да се появят в магазините. Отделни елементи от тези технологии вече са стандарт за луксозните автомобили.

Свързаният с мрежата дом също е на път да стане част от ежедневието на все повече хора. Секторът отдавна работи върху развитието на тази технология. Сега обаче е възможно всички домашни уреди да бъдат контролирани дистанционно чрез смартфон.

Дигиталната валута, известна като Биткойн, натрупа огромна популярност след като стойността й се повиши близо десет пъти за по-малко от година. Цената й продължава да расте, което я прави една от най-перспективните технологии през идната година.

Дали наистина тези продукти ще са най-популярни през 2014 или ще има изненади в сферата на високите технологии, ще разберем скоро.

bnt.bg