Кламер БГ - Новини: Творба без автор

Творба без автор

България

|
Нед, 19 Ян 2014г. 23:15ч.
Творба без автор

morska-administraciya

Натиснете изображението за да го видите в пълен размер

Спуснаха в пространството “една структура” на “Морска администрация” и темата за (де)централизацията отново се нажежи, раждайки напрежение. Такова се усеща дори във въздуха в коридорите, както в софийската централа, така и във всички териториални дирекции на ИАМА. И докато ръководството се опитва да го потуши, все още не е ясно кой спусна въпросната графика (горе).

Всъщност този въпрос се върти в пространството повече от две години. Различни са идеите, различни видимо са и целите за евентуални изменения в морската власт, за каквато всички искат да бъде определяна ИАМА. Преди повече от година морският неправителствен сектор бурно коментираше седалището на агенцията. Десетки бяха “подкрепените с много мисъл” предложения. Сега същите тези коментатори мълчат.

Реформатор или не?
И докато набързо някои опитаха да обявят за “реформатор в сянка” зам.-министъра на транспорта Петър Киров, той отсече: “Нищо не съм инициирал“. Агенцията не била в ресора му, защити се той. Други пък решиха, че с “графиката се опипва почвата”.

Със сигурност авторите й не са от морските неправителствени организации, които както виждаме са онемели. Иначе щяха да се похвалят публично.

Възможно е и да са се отказали да местят администрацията във Варна. Не е и зам.-министърът, който отрича да е рисувал. Няма и известно за обществото политическо решение за творбата.

(Де)централизацията в “Морска администрация” – кой я иска?
Май само авторът, жалко, че остана неизвестен…

Д. Велев

Maritime.bg – България