Кламер БГ - Новини: Тенисът спира турнирите до 2 май заради коронавируса

Тенисът спира турнирите до 2 май заради коронавируса

Спорт

|
Четв, 12 Март 2020г. 12:30ч.
Тенисът спира турнирите до 2 май заради коронавируса

Тенис турнирите от професионалните вериги ще бъдат спрени до 2 май, съобщи "Би Би Си".

Решението ще бъде съвместно на мъжкия и женския тур (АТР и WTA) и ще засегне всеки турнир в този период. Очаква се официално съобщение до часове.

Първоначалният план е тенис турнирите да се подновят за началото на Мастърса в Мадрид, където квалификациите започват на 2 май, а основната схема - на 4-и.

Причината е разпространението на коронавируса, който вече бе обявен за пандемия от Световната здравна организация.

Със спирането на тура се цели предпазване на играчите от пътувания из засегнати региони, както и предпазване на феновете.

Заради заразата вече бе отменен Мастърса в Индиън Уелс, който трябваше да започне в понеделник.

Все още доста от тенисистите се намират в Калифорния, като не са много сигурни дали да пътуват обратно към дома.

Спирането на тениса ще засегне Мастърс турнирите в Маями и Монте Карло при мъжете. Също така турнирът от категория АТР 500 в Барселона и тези от категория АТР 250 в Хюстън, Маракеш, Будапеща, Мюнхен и Ещорил.

При жените вече бяха отменени финалите на "Фед Къп". Сега се отменят и турнирите в Маями, Чарлстън, Богота, Щутгарт, Истанбул и Прага.

Това ще бъде сериозен удар за организаторите на тези турнири, които вече са хвърлили доста средства по подготовката на организацията. Спирането ще засегне и самите играчи, които няма да имат свежи приходи в следващите почти два месеца.

И докато това едва ли ще притесни особено най-големите в играта, то за играчите извън топ 50 или топ 100, това би било доста сериозен проблем.

mediapool.bg