Кламер БГ - Новини: Отличен Григор Димитров не успя да преодолее Вавринка

Отличен Григор Димитров не успя да преодолее Вавринка

Спорт

|
Съб, 01 Юни 2019г. 16:14ч.
Отличен Григор Димитров не успя да преодолее Вавринка

След три часа и 20 минути изключително силна и разнообразна игра в два последователни дни първата ракета на България Григор Димитров не успя да преодолее швейцареца Станислас Вавринка и загуби на "Ролан Гарос" в три тайбрека с 6:7 (5), 6:7(4) и 6:7 (8).

Двубоят между двамата бе прекъснат в петък вечерта заради падането на тъмнината на корта с преднина на Вавринка. Въпреки усилията и показаното невероятно израстване в играта си, на следващия ден Димитров напусна турнира като за пореден път не успя да премине в четвъртия му кръг.

Това бе неговото девето участие на турнира в Париж.

Макар техническите резултати в мача да бяха в полза на Димитров, а съперникът му да допусна множество непредизвикани грешки, решаващи се оказаха реализираните асове от швейцареца.

Българинът предложи поредица от зрелищни отигравания в близост до мрежата и къси топки, с което демонстрира промяна в играта си. При някои от тях само малшансът наклони везните в полза на швейцареца. Димитров показа и стабилна психика, истински хъс за победа, но тя в крайна сметка отиде в актива на Вавринка.

mediapool.bg