Кламер БГ - Новини: Спортният министър се разкая за съобщение за успеха на Григор Димитров

Спортният министър се разкая за съобщение за успеха на Григор Димитров

Спорт

|
Съб, 25 Ян 2014г. 17:54ч.
Спортният министър се разкая за съобщение за успеха на Григор Димитров

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева коригира в събота ведомственото съобщение за най-добрия ни тенисист Григор Димитров, огласено по повод класирането му на четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия.

"Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем, показа възможностите на Гришо и добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис", гласеше информацията, която предизвика вълна от упреци и негодувание към спортното ведомство.

"Трябва да бъдем коректни. Държавата не може да има заслуга, когато става въпрос за едно занимание, каквото е спортът, където на първо място е талантът, след това са качествата на спортиста. Държавата е със заслуга да бъде съпричастна, доколкото са възможностите да участва с финансовото подпомагане", посипа си главата с пепел Георгиева пред Дарик радио.

Въпреки това тя не пропусна да се самопохвали, че "след като Гришо спечели турнира в Стокхолм, ние изразихме възторга си и подкрепата си с 20 000 лева награда и със 100 000 лева за подготовка" и, че била в непрестанен контакт с Федерацията по тенис.

mediapool.bg