Кламер БГ - Новини: Спиридон Александров е новият шеф на програма "Околна среда"

Спиридон Александров е новият шеф на програма "Околна среда"

България

|
Пет, 10 Ян 2014г. 14:34ч.
Спиридон Александров е новият шеф на програма "Околна среда"

Въпреки че министърът на околната среда Искра Михайлова обеща новият шеф на оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) да бъде избран след конкурс, това не се случи и за такъв вече е назначен Спиридон Александров.

Това е станало с нейна заповед от 7 януари, съобщиха в петък официално от ОПОС, чиито пари бяха спрени временно през ноември от Европейската комисия заради нарушение при провеждането на обществените поръчки.

ОПОС остана без шеф, след като в средата на декември Малина Крумова, която беше и зам.-министър на околната среда по времето на служебното правителство, подаде оставка. Сред мотивите си за оттеглянето от поста Крумова посочи, че тя и управляващият орган на ОПОС са били подложени на линч "от парламентарната и медийната трибуна", което било признак за неработеща държава, според публикация в "Капитал".

Министър Михайлова прие оставката й, но не и аргументите.

В същото време след идването на власт на новата тройна коалиция шефът на отдел "Мониторинг и докладване" Спиридон Александров участва активно в първите копки на нови обекти по програмата, както и на приключването на обекти. Той беше на първите копки за нова ВиК мрежа в Ябланица и на пречиствателната станция в село Тенево, Ямболско. Участва и при рязането на лентата на ВиК мрежа в Благоевград и Главиница.

Освен като шеф на ОПОС Спиридон Александров е назначен и за временно изпълняващ длъжността директор на дирекция "Кохезионна политика за околна среда", е посочено в съобщението.

mediapool.bg