Кламер БГ - Новини: Сливенски деца се натровиха с училищна храна

Сливенски деца се натровиха с училищна храна

България

|
Съб, 11 Ян 2014г. 11:02ч.
Сливенски деца се натровиха с училищна храна

Приетите с болки в корема в болница около 90 деца от Сливен вероятно са се натровили с пилешка супа. Това са яли учениците, съобщи в събота началникът на Регионалния инспекторат по образование Бисерка Василева. Фирмата обслужва 21 училища на територията общините Сливен, Котел и Твърдица.

В по-тежко състояние са няколко деца, които са обезводнени. Състоянието им за момента е овладяно, не е критично и няма опасност за живота на нито едно от тях. Около 30 ученици са прегледани и пуснати на домашно лечение, съобщават от МБАЛ "Д-р Ив. Селимински".

Малките пациенти са настанени в различни отделения на областната и военната болница в Сливен. По-рано началникът на отделението по инфекциозни болести д-р Митко Баев каза, че по-голямата част от хоспитализираните деца ще бъдат изписани още в събота, след като са били под наблюдение и на системи през нощта.

"Вероятно става дума за хранително отравяне, но без да имаме резултати от лабораторните изследвания, още е рано да се каже какъв е точно причинителят", допълва началникът на спешното отделение д-р Тодор Суванков. Според него яснота ще има най-рано след 48 часа и тогава ще може да се каже каква е точната причина за натравянето.

mediapool.bg