Кламер БГ - Новини: "Синьо единство" ще прави нова силна дясна партия

"Синьо единство" ще прави нова силна дясна партия

България

|
Съб, 18 Ян 2014г. 18:05ч.
"Синьо единство" ще прави нова силна дясна партия

Целта на "Синьо единство" трябва е до края на следващата година, съвместно с други партии, граждански сдружения и симпатизанти да направи нова силна дясна партия, това призова на първата национална конференция на организацията Костадин Шанков, координатор на "Синьо единство" от "СЕ"-Пловдив.

Само със създаването на единна дясна партия, може да бъде спряна подмяната в политическото статукво и да бъде реализирана истинска дясна реформаторска политика, заяви Христо Панчугов, който беше преизбран за лидер на "Синьо единство". Според него само обединена десница може да бъде гарант за демокрацията в България.

"Синьо единствено" не влезе в Реформаторския блок след като евродепутата Надежда Нейнски постави улитматум да води листата за предстоящите евроизбори през май.

Според Нейнски големият дебат на предстоящите европейски избори - ще бъде дебатът за европейския и прозападен път на България срещу евроазийските политически и икономически интереси на Русия. "Последните избори делегитимираха всички коалиции и игри в дясно…Упорство е да смятаме, че можем да прилъжем избирателите, вместо да им предложим принципно нова дясна алтернатива и да върнем доверието им", посочи Нейнски.

"Кризата на политическата легитимност, в условията на демокрация, има едно единствено разрешение - изборите. Затова ние ще се явим на следващите избори с една ясна идея - да предложим платформа, която да постави началото на изграждането на новата десница, стъпила на опита от предишните десни управления и надграждаща го по модерен начин. Платформа не на партии, не на коалиции, а на хора и идеи", каза Панчугов.

Заместник-председателят на "Синьо единство" Емил Йорданов пък обяви, че ключовата дума в последните месеци е била "принципи". "Заради принципи станахме част от реформаторския блок и отново заради принципи бяхме изгонени от него. Защото нашите принципи се оказаха твърде висока летва за хора, свикнали да нагаждат морала си според ситуацията", допълни той.

Другият зам-председател Маргарита Бойчева пък посочи, че България няма да победи мафията отведнъж с чудотворен реформаторски мандат за година и половина, явно атакувайки вижданията на реформаторския блок за изход от кризата.

mediapool.bg