Кламер БГ - Новини: Сидеров с жалба срещу Слави Бинев, който му се заканил: "Ще те разпльоскам"

Сидеров с жалба срещу Слави Бинев, който му се заканил: "Ще те разпльоскам"

България

|
Пон, 06 Ян 2014г. 13:14ч.
Сидеров с жалба срещу Слави Бинев, който му се заканил: "Ще те разпльоскам"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу евродепутата Слави Бинев. Сидеров се оплаква от заканите за убийство,, които Бинев му отправил в интервю, публикувано в навечерието на Коледа. За сигнала съобщи самият Сидеров в понеделник чрез пресцентъра на партията си.

"В интервю пред новинарския сайт ПИК, дадено на 24.12.2013 г. и публикувано в същия ден, евродепутатът Славчо Пенчев Бинев отправи заплахи за убийство срещу мен – Волен Сидеров. В интервюто по-известният като Слави Бинев заявява следното: "…Ще му размажа главата! Ще го разпльоскам, а след това ще изкарам тестисите му пред гърлото…Волен да казва къде да дойда…”., пише в съобщението лидерът на "Атака".

"С това си действие Славчо Пенчев Бинев заявява, че се подготвя да ме унищожи физически и да ме убие, което представлява престъпление по чл. 117, ал. 1 по Наказателния кодекс. От биографията на това лице може да се направи съвсем обоснован извод, че ще извърши убийство. Предприел съм необходимите действия, като съм сезирал Главния прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров за тези заплахи от страна на Славчо Бинев за престъпление по член 117, ал. 1 от НК и настоявам пред Главния прокурор да бъдат направени необходимите постъпки за снемането на депутатския му имунитет като евродепутат", продължава Волен Сидеров.

"Настоявам за вашето официално становище редно ли е евродепутат да заплашва с убийство лидер на парламентарно представена партия и депутат в българския парламент. Според вас трябва ли да му бъде свален имунитетът и да му бъде търсена наказателна отговорност за престъпление по чл. 117, ал. 1 от НК", пита още Сидеров.

mediapool.bg