Кламер БГ - Новини: Сидеров обърна всичко наопаки и се обяви за жертва

Сидеров обърна всичко наопаки и се обяви за жертва

България

|
Нед, 12 Ян 2014г. 16:15ч.
Сидеров обърна всичко наопаки и се обяви за жертва

Без притеснения от свидетелските показания и записите от видеонаблюдението на варненското летище лидерът на "Атака" Волен Сидеров обърна на опаки всички известни досега факти за скандала на 6 януари и се обяви за жертва – както на физически удари и лични обиди, така и на поръчана за компрометирането му провокация.

Никога и по никакъв начин не съм удрял с юмрук по лицето полицая Костадин Колев, каза на специална пресконференция в неделя в централата на партията нейният лидер, цитиран от БТА. По думите му този полицай е лъжесвидетелствал, за което политикът възнамерява да го съди. Върху думите на полицая се крепяла цялата медийна кампания срещу него, както и искането на главния прокурор за сваляне на имунитета му като народен представител.

От "Атака" представиха снимка, направена от представители на партията, на Колев, за която твърдят, че е правена 30 минути след разговорите между депутатите и полицейските служители на летището във Варна на 6 януари. Лидерът на националистите посочи, че полицаят Колев във своя Фейсбук профил се представял като симпатизиращ на ГЕРБ и Бойко Борисов и в същото време е правил изказвания срещу него като лидер на "Атака".

Според Сидеров до спора с полицаите, при които те са "блъскали народни представители", се е стигнало, защото в продължение на 40 минути полицаите отказвали да дадат данните на Димитър Бахнев, след като той отправил обидни квалификации към него в автобуса на път от самолета до летището. Политикът искал да подаде жалба срещу него за заплаха. По-късно началник на Гранична полиция дава исканите данни и депутатите от „Атака” веднага си тръгнали без никой от тях да е удрял Бахнев.

Пред журналистите Сидеров прочете историята за случилото се в самолета и на летището във Варна на 6 януари, както и отправи въпроси към компетентните органи. Според политика в самолета френска гражданка отправила обидни забележки към него и към значката с логото на партия "Атака" на ревера му.

"Сидеров прави бележка на дамата да не обижда български символи. Дамата му отвръща, че българите са прости и не заслужават да са в ЕС", прочете лидерът на "Атака" от брошурата. Чрез стюардесата той научил името на жената, като по никакъв начин не било станало ясно, че Стефани Дюмортие е дипломат.

По-скоро френкото посолство трябва да ми се извини, защо аз трябва да се извинявам, каза Сидеров.

Според него най-вероятно историята на летището във Варна била поръчка от ГЕРБ. "За да тръгнат да лъжесвидетелстват трима полицаи, трябва да имат сериозен гръб", каза той. Според Сидеров Цветанов "би направил всичко възможно да удари по него", защото той ги бил спрял да се върнат на власт. Не е трудно да ми бъде "спретната

провокация", защото аз не се крия, коментира народният представител.

Попитан дали ще се откаже от имунитета си, Сидеров отговори, че това ще стане ясно в близките дни. Имунитетът никога не е бил проблем, каза Сидеров.

Сега, може би, ще се види истинската тройна коалиция - ГЕРБ, БСП и ДПС, отговори той на въпрос дали партията му би напуснала парламента. Според него кворумът се поддържа от ГЕРБ, които далеч не "искат да разтурят парламента, защото не са убедени в резултата от евентуални избори".

mediapool.bg