Кламер БГ - Новини: В Ню Йорк лекуват Covid-19 и с инжектиране на витамин C

В Ню Йорк лекуват Covid-19 и с инжектиране на витамин C

Свят

|
Ср, 25 Март 2020г. 16:38ч.
В Ню Йорк лекуват Covid-19 и с инжектиране на витамин C

Терапията на тежко болни пациенти с коронавирус в Ню Йорк включва инжектиране на огромни дози витамин C. Лечението е взаимствано от практиките в Китай, където лекарите за първи път се сблъскаха с вируса, съобщава "Ню Йорк Поуст". Аскорбиновата киселина се прилага в допълнение на терапията с хидрохлорихин и антибиотика азитромицин.

Пулмологът Андрю Уебър, който работи в интензивните отделения на две от болниците от веригата "Нортуел" в Лонг Айлънд, съобщава, че пациенти, поставени под интензивна грижа, получават венозно 1500 милиграма витамин C.

Подобни количества от антиоксинданта са прилагани по три-четири пъти на ден. Всяка една доза е 16 пъти над препоръчителното дневно количество аскорбинова киселина.

Терапията е взаимствана от лекари в Шанхай. Д-р Уебър разказва, че количеството витамин C в организма на пациенти с коронавирус спада значително, когато те развият сепсис. Той обикновено е предизвикан от прекомерната реакция на организма на инфекцията.

"Пациентите, които получават витамин C в тези количества, са в значително по-добро състояние от пациентите, които не получават. Помага изключително много, но не се говори много за него, защото не е секси лекарство", коментира д-р Уебър пред "Ню Йорк Поуст".

Говорителят на веригата болница "Нортуел" коментира, че витаминът е използван широко при лечение на пациенти с коронавирус, но резултатите варират.

"Лекарят е този, който решава", казва говорителят Джейсън Молин.

От вторник болниците в Ню Йорк имат разрешение от здравните власти да прилагат коктейл от хидрохлорихин и азитромицин за облекчаване на състоянието на критично болни пациенти.

mediapool.bg