Кламер БГ - Новини: Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г.

Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г.

Свят

|
Нед, 20 Септ 2020г. 23:01ч.
Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г.

Пандемията от Covid-19 ще приключи в най-добрия случай през 2022 г. През 2021 г. при глобален подход показателите за разпространение на коронавируса трябва да бъдат намалени, прогнозира в неделя основателят на технологичния гигант "Майкрософт" Бил Гейтс.

В интервю за Фокс Нюз той заяви, че ако поставянето на ваксина бъде одобрено в началото на 2021 г., ситуацията в САЩ ще започне да се нормализира до следващото лято. За пълно възстановяване ще може да се говори към края на следващата година, стига Съединените щати да помагат и на други държави.

"Епидемията в най-добрия случай ще завърши вероятно през 2022 г. Въпреки това, през 2021 г., с глобален подход, трябва да намалим нивата на разпространение на инфекцията. Слава Богу, технологиите за разработване на ваксини вече бяха на разположение, финансирането беше осигурено и компаниите предоставиха най-добрите си специалисти. Така че съм оптимист, че това няма да продължи вечно", отбеляза Гейтс.

Според него, нивото на ваксинация в света по време на пандемията е спаднало с 14%, "унищожавайки напредъка, постигнат през последните 20 години".

Той изрази разочарованието си, че САЩ "не успяха да се докажат, че помагат за набавянето на ваксини за развиващите се страни".

mediapool.bg