Кламер БГ - Новини: Румънка размахвала картечница на мостика на Costa Atlantica
Морски вести

Румънка размахвала картечница на мостика на Costa Atlantica

Морски вести

|
Пон, 20 Ян 2014г. 11:17ч.
Румънка размахвала картечница на мостика на Costa Atlantica

Mv-Costa-Atlantica-664358

Две години след като капитан Франческо Скетино допусна молдовска танцьорка на мостика на лайнера COSTA CONCORDIA, и по-късно съдът заседна, стана ясно, че друг капитан от компанията е позволил на жена да се разхожда на мостика.

Още повече командирът на COSTA ATLANTICA разрешил на румънка да позира с картечница на мостика. В началото на миналата година корабът преминавал през Аденския залив, а на борда му имало въоръжени охранители.

Тогава капитанът поканил румънката Саша Александра, която позирала пред фотоапарите с картечницата в ръце, съобщиха медии в Италия. Оръжието й било дадено от един от охранителите. От двете й страни били застанали капитанът и охранителят. Случаят едва сега придобиха публичност.

Освен това, положението става още по-лошо, след като в компанията било получено заплашително писмо с искане на голяма сума пари, в противен случай изнудвачът обявил, че ще продаде снимките на пресата.

Costa Cruises са уведомили властите, в момента полицията в Италия разследва случая. „Компанията оказва пълно съдействие на полицията за да се установи самоличността на изнудвачите”, съобщиха в официално писмо от Costa. Компанията все пак спести името на капитана, той е бил порицан за неподходящо държание и нарушаване на правилата за достъп на мостика. Наказан е и италианският военен моряк, който дал оръжието в ръцете на румънката.

Maritime.bg – Любопитно