Кламер БГ - Новини: Румен Петков заведе дело срещу вестник "Галерия"

Румен Петков заведе дело срещу вестник "Галерия"

България

|
Пет, 24 Ян 2014г. 15:17ч.
Румен Петков заведе дело срещу вестник "Галерия"

Бившият вътрешен министър Румен Петков подаде жалба в петък в Софийския районен съд за клевети във в. "Галерия".

"Тъжбата е заведена по съответния официален ред и в нея са изредени лъжите, които са във в. "Галерия”, и клеветническият характер на някои от твърденията там", посочи Румен Петков пред журналисти. Искът е за 50 хил. лв., като Петков обяви, че като спечели делото, ще даде тези пари за благотворителност.

Миналата седмица главният редактор на вестника Кристина Патрашкова съобщи, че притежава запис на среща между Бойко Борисов, Румен Петков, Георги Първанов и Николай Гигов в къщата на Борисов в Банкя. Автентичен разговор обаче не бе публикуван. В материала се твърдеше, че Гигов ще финансира АБВ на Първанов, който пък ще се съюзи с ГЕРБ срещу правителството.

Публикацията се появи ден след като Първанов обяви официално, че ще прави втора лява листа за изборите за европарламент, а водач на тази листа ще бъде бившият външен министър в кабинета "Станишев" Ивайло Калфин.

Всички нарочени за срещата отрекоха. Румен Петков призна, че се е виждал с Борисов преди няколко месеца. Но били само двамата, а темата била АЕЦ"Белене" и някакъв нов кандидат-инвеститор. След това Борисов се оплака в прокуратурата за незаконно подслушване. Когато прокуратурата поиска от "Галерия" записа, главната редакторка Патрашкова отговори, че неназованият им източник не желае да ги даде сега.

mediapool.bg