Кламер БГ - Новини: Радан Кънев: Оставката на правителството е на масата

Радан Кънев: Оставката на правителството е на масата

България

|
Ср, 15 Ян 2014г. 17:17ч.
Радан Кънев: Оставката на правителството е на масата

"Оставката на правителството е на масата, последните събития в рамките на БСП потвърждават прогнозата ни, че правителството ще се срути под собствената си тежест". Това коментира в Шумен в сряда лидерът на ДСБ Радан Кънев, цитиран от Дарик.

По думите на Кънев Реформаторският блок, част от който е ДСБ, влиза в предизборната кампания като единствената политическа сила, която се обединява на фона на разпада на всички останали политически партии. "Има разпад в БСП, разпад на националистическото пространство и нестабилен ГЕРБ", подчерта Кънев.

Лидерите на блока без Меглена Кунева бяха на посещение в Шумен, откъдето слагат началото на национална обиколка, по време на която ще представят предлаганите от коалицията стъпки за излизане на страната от кризата.

Кънев допълни, че Реформаторският блок единствено дава път за изход от кризата. Коментирайки темата "АБВ", Кънев заяви, че Георги Първанов може да бъде сериозен противник само на БСП.

"Ако БСП не подадат оставка в рамките на 2013 г., няма да са участник в избори, който да се бори за второ място. За тях четвъртото ще е добра цел", каза още председателят на ДСБ.

Заместник-председателят на "България на гражданите" Найден Зеленогорски допълни, че на 25 май трябва да има избори "2 в 1", като за целта кабинетът "Орешарски" трябва да падне най-късно до средата на март.

mediapool.bg