Кламер БГ - Новини: Прокуратурата: Обвиненият за убийството на Хюлия Маджар е арестуван в Холандия

Прокуратурата: Обвиненият за убийството на Хюлия Маджар е арестуван в Холандия

България

|
Вт, 07 Ян 2014г. 12:18ч.
Прокуратурата: Обвиненият за убийството на Хюлия Маджар е арестуван в Холандия

Заподозреният за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар Иван Тодоров е бил задържан на влизане в Холандия. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във вторник.

Ден по-рано стана известно, че Тодоров е задържан, но не бе уточнено къде. Той е основният заподозрян за убийството на младото момиче.

Категорично е отхвърлена версията за искане на откуп за Хюлия Маджар, каза прокурор Арнаудова и обясни, че версията за откупа е била изготвена от извършителя за заблуждаване.

"Досъдебно производство е започнато на 2 януари срещу неизвестен извършител за отвличане с цел откуп. Веднага след намирането на тялото на Хюлия Маджар започва издирването на Иван Тодоров. Повдигнато е обвинение за отвличане с цел откуп. Издадена е Европейска заповед за арест. Тодоров е задържан на влизане в Холандия. Отправена е молба за правна помощ от холандските власти за предаване на автомобила, с който се е движел, дрехи, телефон, лаптоп и други вещи”, обясни Арнаудова. По думите й, по тях може да има следи от престъплението.

"Тодоров е привлечен като обвиняем за убийство по особено жесток начин. Има очевидци на неговите действия по изнасяне на тялото на момичето от багажника на автомобила. Пътниците от преминаващ автобус са го видели”, каза още Румяна Арнаудова.

mediapool.bg