Кламер БГ - Новини: Президентът "възхитен" от таблоид, близък до Пеевски, писал за неслучил се прием

Президентът "възхитен" от таблоид, близък до Пеевски, писал за неслучил се прием

България

|
Четв, 23 Ян 2014г. 15:18ч.
Президентът "възхитен" от таблоид, близък до Пеевски, писал за неслучил се прием

"Прессекретариатът на държавния глава изразява искрено възхищение от дарбата на колегите от в. "Всеки ден" да информират в детайли читателите си за неслучили се събития."

С това любопитно изречение започва съобщение на президентството, цитирано от БТА в четвъртък, в което от институцията опровергават статия от последния брой на таблоида, свързван с медийната империя на депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева.

Става въпрос за кратък текст от рубриката "Случи се", в който изданието съобщава, какво е било менюто за гостите на президента Росен Плевнелиев по време на традиционния прием за ръководителите на дипломатическите мисии у нас.

"Вечерята за посланиците бе в сградата на Националния исторически музей в столицата и бе изпъстрена с куп деликатеси. Сред най-изисканите са били черен хайвер, сьомга, прошуто, маркови суджуци и специална вита баница, придружени от изтънчени вина от родни сортове", пише вестникът в четвъртък.

"Напомняме, че традиционният прием на държавния глава за ръководителите на дипломатически мисии, акредитирани в България, ще се състои от 18.00 часа днес (четвъртък) в Националния исторически музей", иронично уточняват от президентството.

Росен Плевнелиев често е представян като отрицателен герой в статии на въпросния таблоид, както и в останалите многобройни издания, свързвани с Пеевски и Кръстева.

mediapool.bg