Кламер БГ - Новини: Пореден протест на корабостроителите в Бургас
Морски вести

Пореден протест на корабостроителите в Бургас

Морски вести

|
Пет, 03 Ян 2014г. 10:37ч.
Пореден протест на корабостроителите в Бургас

burgaski-korabostroitelniciСлед няколко проведени срещи на ниво областна администрация, намеса на полицията и на държавните институции, изпълнителният директор на “Бургаски корабостроителници” Деян Дянков е обещал да се срещне със служителите на завода на 6 януари. Това каза бившият директор “Търговия и маркетинг” на предприятието Веселин Кабов след разговор с Дянков, предаде БГНЕС.

Деян Дянков е обещал да отговори на въпросите, които имат към него. Малка е вероятността предприятието да плати оставащите 8 заплати, сигурно това ще се направи от Националния гаранционен фонд, поясни Кабов.

Корабостроителницата има да получава пари от длъжници, но те няма да стигнат за заплати, смята бившият директор. Лукойл е платил задължения на английска фирма, която върши услуги към тях. Отделно, руска фирма има кораб, който трябва да се ремонтира, но руснаците не знаят на кого да платят, каза още Кабов. Той подчерта, че не очаква да влязат сериозни постъпления в корабостроителницата, а се трупат и текущи разходи.

За състоянието на завода не може да се съди от последните няколко месеца, смята областният управител Павел Маринов.

“Това е представителна извадка за икономиката в страната ни”, добави Маринов. Според него, цялото общество трябва да работи за създаването на това производство, свързано с корабостроенето, у нас. Работата на завода зависи от неговите собственици, защото държавата няма участие в него, подчерта Павел Маринов. Той отчита бърза реакция на институциите при случая със съкратените около 150 работници, които бяха освободени без предизвестие.

На 5 януари ще има пореден протест на служителите, като в 13 ч. се очаква за кратко да блокират кръстовището между пощата и жп гарата в Бургас.

Maritime.bg – Курс