Кламер БГ - Новини: Пет европейски държави получили терористични заплахи преди Олимпиадата

Пет европейски държави получили терористични заплахи преди Олимпиадата

Свят

|
Ср, 22 Ян 2014г. 19:34ч.
Пет европейски държави получили терористични заплахи преди Олимпиадата

Най-малко пет европейски държави са получили писма на руски с "терористична заплаха" преди Олимпийските игри в Сочи, като шефовете на олимпийските им комитети обявиха, че не виждат опасност.

Писма са получени в олимпийските комитети на Италия, Унгария, Германия, Словения и Словакия.

Говорителят на Германския олимпийски комитет каза, че писмото до Берлин съвпада с това до Унгарския олимпийски комитет и че вероятно е разпратено до много адресати.

"Гледаме сериозно на всички сигнали относно сигурността и сме в тесен контакт със съответните германски власти", каза говорителят Кристиан Клауе.

Преди това от Унгарския олимпийски комитет (УОК) съобщиха за получен имейл с терористични заплахи срещу унгарските олимпийци. Писмото било препратено до Международния олимпийски комитет и до руския организационен комитет на игрите.

По-рано в сряда руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че по време на подготовката за олимпиадата Русия е отделила необходимото внимание на сигурността.

"Колкото до заплахите, по време на обществени прояви заплахи има винаги и не само у нас", каза Медведев.

Според Медведев освен "обичайната полицейска мобилизация - игрите да бъдат наблюдавани от голям брой полицейски служители", "в необходими случаи ще бъдат включвани и други сили".

mediapool.bg