Кламер БГ - Новини: Партията на Льо Пен нарече ”абсурд” пълното отваряне на трудовия пазар в ЕС

Партията на Льо Пен нарече ”абсурд” пълното отваряне на трудовия пазар в ЕС

Европа

|
Четв, 02 Ян 2014г. 13:23ч.
Партията на Льо Пен нарече ”абсурд” пълното отваряне на трудовия пазар в ЕС

Френската крайнодясна партия "Национален фронт" окачестви като "абсурд" пълното отваряне на трудовия пазар на Европейския съюз за румънци и българи, се казва в прессъобщение на партията, публикувано във в. "Либерасион" в четвъртък, цитирано от БТА.

”Пълното отваряне на нашия трудов пазар за румънски и български граждани е абсурд в ситуация на пълна икономическа криза и период на масова безработица”, посочва партията на Марин льо Пен.

”Наред с вече катастрофалните последствия на европейската директива за командироването, която не бе реформирана, това пълно отваряне на трудовия пазар ще укрепи още повече нелоялната конкуренция, чиито жертви станаха нашите работници и нашите малки и средни предприятия”, се казва още в съобщението.

Националният фронт посочва, че тази реформа ще бъде възприета в Румъния и България като сигнал за допълнителна емиграция към нашите страни и в частност към Франция.

Френските крайно десни смятат, ситуацията трябва да се промени, респективно "да се одобри на първо време премахване на директивата за командированите работници и колкото се може по-бързо да бъде върнат граничният контрол".

”Проблемът на нашата принадлежност към ЕС трябва да бъде предмет на допитване до френските граждани”, се посочва в заключение на прессъобщението на Националния фронт.

mediapool.bg