Кламер БГ - Новини: Папа Франциск смята интернет за "дар Божий"

Папа Франциск смята интернет за "дар Божий"

Свят

|
Четв, 23 Ян 2014г. 18:43ч.
Папа Франциск смята интернет за "дар Божий"

Интернет е "дар Божий", който улеснява комуникацията, но маниакалното желание да си онлайн може да изолира хората от приятелите и семейството им, заяви папа Франциск, цитиран от Асошиейтед прес в четвъртък.

Франциск направи тези изказвания в разпространено послание по случай Световния ден на комуникациите на Римокатолическата църква. В него той говори за чудесата и заплахите в дигиталната ера и какво значение има това за вярващите, когато разговарят с хора от различни вероизповедания и произход.

Франциск заяви, че когато влизат в такъв диалог, католиците не трябва да са арогантни в настояването, че само те разполагат с истината - коментари, които вероятно ще подразнят по-консервативното крило в Църквата, отбелязва Асошиейтед прес.

Предстоятелят на Римокатолическата църква отново осъди "скандалната пропаст" между богати и бедни, заявявайки, че не е необичайна гледката бездомни да спят на улицата под блясъка от светлините от пищните витрини на магазините, предаде Ройтерс.

Франциск каза, че медиите и интернет, които нарече "нещо наистина хубаво, дар Божий", могат да помогнат за събирането на хората заедно, но че дигиталните комуникации често са пречка за това хората да се опознаят.

Роденият в Аржентина 77-годишен папа осъди понякога "насилствената агресивност" на медиите и комуникациите, която е насочена основно към поощряване на консуматорството и манипулиране на другия.

mediapool.bg