Кламер БГ - Новини: Отлична оценка за подготовката на регатата Tall Ships

Отлична оценка за подготовката на регатата Tall Ships

България

|
Пет, 24 Ян 2014г. 07:28ч.
Отлична оценка за подготовката на регатата Tall Ships

b2444097da49fb8afd7ace3d93dc5de2

Представители на „Sail Training International” – организатор на регатата „SCF Black Sea Tall Ships”, инспектираха подготовката на Варна за домакинството на престижното състезание от 30 април до 3 май тази година. За целта на посещение в морската столица са четирима представители на STI(Sail Training International) – Питър Нюъл, гл. съдия; Робин Снаук Хургрьоне, ръководител на регатата; Гуин Браун, търговски директор и Сали Титмус, мениджър „Маркетинг и комуникации”.

„Бих искал да благодаря на кмета на община Варна за това, че за втори път градът има амбицията да стане пристанище-домакин в регатата „Тол шипс”. Избрахме Варна, защото има много добри пристанищни съоръжения, а и вече беше домакин на регатата „Исторически морета“. Нашата основна задача е да организираме състезание, които да събере на едно място екипажи и граждани от различни националности. Във Варна ще дойдат кораби от 12 различни страни. На проведените срещи вчера и днес стана ясно, че всичко до този етап е организирано чудесно, така че аз не се съмнявам в перфектното изживяване в края на месец май“, коментира Робин Снаук Хургрьоне, ръководител на регатата. Престижното събитие ще се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев и в присъствието на редица високопоставени гости.

„Ще имаме една прекрасна флотилия от кораби. За първи път ще участват четири руски ветрохода, събрани на едно място. За първи път ще имаме кораб- участник от Пакистан, което ще направи състезанието достатъчно шарено” посочи Питър Нюъл, главен съдия на регатата

„Много се радвам, че подготовката на регатата навлезе в своя последен етап. Очакваме в нея да вземат участие около 35-40 плавателни съда, като към всеки един от тях плават допълнително по още няколко по-малки кораби от клас B, C и D. Очаква се общата численост на екипажите да надхвърли 1500 души”, съобщи кап. Тома Томов, председател на Организационния комитет по подготовката на домакинството на Варна.

Секретарят на общината Кристиян Богоев съобщи, че до този момент община Варна е отпуснала за провеждането на регатата 125 000 лв., които са разходвани при спазване на всички нормативни изисквания. Идеята е да бъдат привлечени компании, които да осигурят рекламно финансиране.

 Maritime.bg – България