Кламер БГ - Новини: Осъденият за убийствата пред дискотека "Соло" отново обяви, че е невинен

Осъденият за убийствата пред дискотека "Соло" отново обяви, че е невинен

България

|
Пет, 27 Дек 2013г. 17:59ч.
Осъденият за убийствата пред дискотека "Соло" отново обяви, че е невинен

Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство при дискотека "Соло" и обявен за общодържавно и международно издирване Илиян Тодоров отново обяви чрез имейл до правосъдния министър Зинаида Златанова, че е невинен за извършеното престъпление.

Тодоров бе осъден на доживотен затвор заради смъртта на Кирил Въжаров и Васил Александров пред дискотека "Соло" и след потвърждаването на присъдата от Върховния касационен съд на 4 декември той трябваше да се яви за изтърпяване на наказанието, но ден преди това качи в Ютуб видео, в което твърдеше че е невинен. Тогава записът бе адресиран до главния прокурор Сотир Цацаров с искане присъдата му да бъде преразгледана, тъй като става въпрос за "политическа поръчка", а истинският убиец е на свобода.

Сега Тодоров коментира записите от охранителните камери на Съдебната палата, използвани като доказателство от съда за това, че именно той е убил Васил и Кирил. Тодоров обяснява, че ги е качил в мрежата с надеждата, че ще се намери магистрат с професионален морал, чест и достойнство, който да обясни на обществото защо доживот е осъден невинен човек.

"На този запис се вижда как свидетелят Сирет, прегърната от Мария, през цялото време е с гръб към случващото се и не би могла да види каквото и да е. В същото време тя дава показания, че е видяла проблясъци, приличащи на острие. Интересно как е успяла да ги види...", пише осъденият за двойното убийство. Според него "на този запис се вижда боят при дискотека "Соло", как се качвам в такси и как боят продължава след като съм тръгнал". "Никъде не е заснето да вадя нож и да го използвам", продължава издирваният.

Той обръща внимание на вицепремиера Златанова, че не е важно дали този или друг сходен случай ще влезе като негатив в евродокладите за България, а позорът в българското правораздаване.