Кламер БГ - Новини: Орешарски приема еврокритиките като основа за действия

Орешарски приема еврокритиките като основа за действия

България

|
Пет, 24 Ян 2014г. 17:44ч.
Орешарски приема еврокритиките като основа за действия

Отправените към България критики в доклада на Европейската комисия за напредъка на страната ни са същите като предишни години, но са доста добра основа за разработването на екшън-план на правителството за преодоляване на проблемите и постигане на резултати. Това заяви премиерът Пламен Орешарски по време на среща с представители на бизнеса от региона на Стара Загора.

"Удовлетворяващо е, че няма нови области, в които да ни критикуват. Макар и ограничен, в няколко сектора имаме напредък. Това ни амбицира и ще се постараем в следващи доклади да имаме напредък в повече области", коментира Орешарски. Той изрази надежда, че следващият доклад ще бъде значително по-добър и ще отчита по-голям напредък на страната ни. За целта екшън-планът, който ще ес разработи ще бъде обсъден с всички парламентарни група.

"За мен беше важно да чуя обратната връзка и сигналите от страна на бизнеса, за да сверим дали се движим в правилна посока и къде трябва да ускорим дейностите си", каза още министър-председателят пред бизнеса. Той изрази и удовлетворението си от това, че бизнесът не е имал възражения срещу ключовите цели и предприетите от правителството действия.

Орешарски изрази мнение, че има опасност силното разслоение в обществото, което се засили през последните години, да попречи и на нормалната стопанска дейност. Той не пропусна да отбележи правителствената теза, че експортът и инвестициите ще са в основата на икономическия растеж през 2014 г.

Относно планираната от кабинета реиндустриализация премиерът отбеляза, че въпросът е дали ще направим индустриална база, или ще продължим да излизаме в чужбина и да работим по чужди индустриални бази.

mediapool.bg