Кламер БГ - Новини: "Лъвско сърце": Близо 800 души преминаха през трасе от 140 км. плуване, бягане и колоездене

"Лъвско сърце": Близо 800 души преминаха през трасе от 140 км. плуване, бягане и колоездене

Общество

|
Четв, 07 Септ 2023г. 15:12ч.
"Лъвско сърце": Близо 800 души преминаха през трасе от 140 км. плуване, бягане и колоездене

За осма поредна година близо 800 души се включиха в най-големия крос триатлон у нас. Състезанието от 140 км, плуване, колоездене и бягане по маршрута Перла-Странджа-Приморско. То приключи се проведе на 2 септември – дни преди наводнението по Южното Черноморие.

Трасето на крос триатлона "Лъвско сърце" включваше последователно преминаване на 3 км плуване в открити води, 116 км планинско колоездене в Странджа планина и 21 км бягане около древните светилища Беглик Таш и Лъвската глава.

Стартът беше по изгрев слънце на плаж Перла, където се събраха участници не само от България, но от Белгия, Украйна, Румъния, Гърция, Великобритания, Германия, Русия, Полша, Франция и Мексико.

На първо място при мъжете в категория "Ултра" завърши Данаил Велинов с време от 07:27:29. Миналогодишният победител Иван Гръблев завърши на второ място с време 07:31:48. На трето място се нареди Кристиян Цветанов, с време от 07:27:29.

Победител при жените в категория "Ултра"завърши детската преподавателка по плуване Мишел Георгиева с време 09:41:16, която и преди е участвала в триатлона, но за пръв път го печели. На второ място заставана Евелина Златанова с време от 10:18:21, на трето Гергина Сугарева – 10:21:44.

Тази година наградите бяха връчени на 3 септември от премиера Николай Денков.

"Вие сте пример за съвременен патриотизъм. Вие сте лъвските сърца на България, наследници на лъвски сърца, избрали лъва като символ на сила, на това, което ни прави истински българи", каза той на участниците.

Той поздрави състезателите техния труд и упоритост и добави, че това са "качества, които носят успех и в спорта, и в живота".

В организацията на самото събитие участваха и 100 доброволци.

"Екипът ни изказва своите най-дълбоки съболезнования към семействата и близките на пострадалите в апокалиптичния потоп, който засегна югоизточното ни Черноморие. Половината ни трасе е под вода, поминъкът на домакините ни е застрашен, а някои изгубиха много повече от имущество и дъждовни почивни дни. Молитвите ни са с всички вас", написаха организаторите след потопа.

mediapool.bg