Кламер БГ - Новини: Нов скандал: Екип на телевизията на Сидеров атакува офис на френския културен аташе

Нов скандал: Екип на телевизията на Сидеров атакува офис на френския културен аташе

България

|
Вт, 21 Ян 2014г. 14:29ч.
Нов скандал: Екип на телевизията на Сидеров атакува офис на френския културен аташе

Екип на партийната телевизия на "Атака" – "Алфа" е щурмувал офис на френския културен аташе Стефани Дюмортие във Варна, съобщи във вторник "Дневник", уточнявайки, че се е стигнало до намесата на полицията.

Идеята на изпратените на мястото репортер и оператор била да вземат интервю от Дюмортие във връзка с участието й в последния скандал, в който се забърка Волен Сидеров, нападайки вербално французойката по време на полет от София до Варна.

Тогава лидерът на "Атака" нападна и възмутен от поведението му гражданин, както и пристигнал по-късно на летището във Варна полицай. След това от прокуратурата образуваха дело за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице и поискаха имунитета на националиста.

Очаквано той обяви, че е станал жертва на поредна политическа поръчка, уточнявайки, че не той бил ударил униформения, а обратното. Сидеров дори подаде контражалба във Варненската районна прокуратура.

Според информацията на "Дневник" от екипа на "Алфа" са предизвикали нов скандал във вторник, тъй като не са се съобразили с отказа на Стефани Дюмортие да им даде интервю и са започнали да се държат агресивно. По тази причина от офиса й са повикали полиция, а впоследствие френският културен аташе е дала обяснения в местното Първо РПУ.

mediapool.bg