Кламер БГ - Новини: Нови разкрития около личния живот на френския президент

Нови разкрития около личния живот на френския президент

Свят

|
Пет, 17 Ян 2014г. 13:12ч.
Нови разкрития около личния живот на френския президент

Само седмица след като френското списание "Клоузър" публикува снимки, които според него доказвали любовната връзка на френския президент Франсоа Оланд с Жули Гайе, в днешния си брой изданието, което актрисата съди за клевета, излиза с нови разкрития, съобщават вестниците "Фигаро" и "Кориере дела сера", цитирани в петък от БТА.

Връзката между Оланд и Гайе датирала от две години. Двойката се запознала в ресторант в Париж и Гайе веднага била очарована от скромния Оланд. До тогава тя била поддръжничка на Сеголен Роаял, бившата приятелка на Оланд, от която той има четири деца. Тя се провали на президентските избори през 2007 г. срещу Никола Саркози и на вътрешнопартийните избори на социалистите през 2011 г..

Според "Клоузър" от 2011 г. досега Оланд и Гайе са използвали два апартамента в Париж, за да се срещат и дори са прекарали няколко уикенда в Южна Франция. Именно управителят на хотела в Южна Франция, където са отсядали, разкрил аферата.

През двете години връзката на Оланд с Гайе била белязана от раздели и сдобрявания. Официалната приятелка на президента Валери Трирвильор знаела за аферата и успяла да ги раздели веднъж. След тази първа раздяла двойката отново се събрала и докато Трирвильор почивала през лятото на 2013 г. сама в Гърция, Оланд и Гайе били в град Тюл, в департамента Корез, Франция, и дори не се стеснявали да излизат на обществени места и да пазаруват.

По повод здравословното състояние на френската първа дама в. "Кориере дела сера" посочва, че тя ще бъде изписана скоро и че лекарите не разрешавали свиждане на Оланд, но той се информирал подробно за здравето й и дори се срещнал с лекуващите я медици.

В. "Фигаро" цитира няколко версии за внезапното влошаване на здравето на Трирвильор. Според едната тя не е получила нервна криза, а просто кръвното й налягане било много ниско. Според друга тя прекалила с успокоителните, които взела, когато Оланд я предупредил, че сп. "Клоузър" ще публикува нещо скандално срещу него.

Въпреки всичко, тя защитила президента след появилата се информация, че цяла седмица не е отишъл да я види, като се обадила на познат журналист и му обяснила, че все още е твърде слаба и че лекарите са помолили Оланд да не я посещава. Освен това споделила, че той й е изпратил цветя и шоколадови бонбони в болницата. По повод тези информации източник от Елисейския дворец признал пред ББС, че държавният глава "не е нещастен" от лекарската забрана за посещения.

Според в. "Фигаро" отношенията между Оланд и Трирвильор са се влошили доста отдавна, след посланието в Туитър, което Трирвильор изпрати в подкрепа на опонент на Сеголен Роаял в битката за парламента. После Трирвильор изнервила президента с реакцията си относно експулсирането на косовската ромка Леонарда. След експулсирането журналистката заявила, че е изумена от изгонването на момичето.

"Клоузър" съобщава, че актрисата Жюли Гайе е завела дело за нарушаване на личния живот срещу списанието. 41-годишната Гайе иска обезщетение от 50 000 евро и покриване на съдебните разноски заради информацията, която според нея е нарушила закона за защита на личния живот във Франция. Ако спечели делото, "Клоузър" ще трябва да публикува присъдата на корицата си.

На пресконференция Оланд изрази "пълното си възмущение" заради публикуването от "Клоузър" на снимки, които според списанието показват как той и Гайе пристигат поотделно за тайните си срещи в апартамент под наем на близко разстояние от Елисейския дворец. Но президентът изключи възможността да заведе дело, като заяви, че това би било неуместно предвид факта, че се ползва с имунитет от съдебно преследване. Дори "Клоузър" да бъде принуден да плати максималната сума, искана от Гайе, списанието все пак ще спечели повече пари, отколкото ще загуби от разкритията си.

Цялата история е повод за в. "Фигаро" да анализира склонността на французите да вярват в слухове. Допитванията на общественото мнение във Франция показват, че 42 процента от французите им вярват.

Освен това най-упоритите в последно време слухове във Франция са четири, отбелязва "Фигаро". На първо място е смъртта на идола на тийнейджърите Джъстин Бийбър, на второ - че крокодили обитават канализацията на Париж, на трето - че във френския Гугъл французите най-често търсят информации за секса и четвъртият - че френският департамент Сен-Сен-Дьони плащал на властите на останалите департаменти, за да приемат имигрантите, които първоначално се били заселили на негова територия.

mediapool.bg