Кламер БГ - Новини: Нова година на открито – концертът в центъра на София започва в 22.30

Нова година на открито – концертът в центъра на София започва в 22.30

България

|
Вт, 31 Дек 2013г. 13:07ч.
Нова година на открито – концертът в центъра на София започва в 22.30

"Фондацията", дует "Ритон", Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, любими изпълнители на най-младото поколение ще участват в празничния концерт на площад "Княз Александър Първи" тази вечер от 22.30 часа, съобщи БТА.

Боряна Каменова и Любомир Ковачев са водещи на концерта, организиран от Столичната община и БНТ. Националната телевизия ще предава пряко галаспектакъла, който ще предложи празнична заря, светлинни ефекти, перфектен звук, покриващ целия площад, и много изненади.

Посетителите ще минават през контролнопропускателни пунктове. Няма да се допускат хора във видимо нетрезво състояние, както и със стъклени бутилки, пиротехнически изделия, и с предмети, забранени от Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Днес и утре градският транспорт в столицата ще работи по празнични разписания, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

През новогодишната вечер ще бъде организирано нощно движение. То ще важи и за метровлаковете, които ще се движат на интервал 20 минути.

От 5.00 до 13.00 часа на 1 януари превозните средства ще се движат на по-голям интервал във връзка с очакваното намаляване на пътниците, като ще бъдат съкратени част от колите първа смяна.

С концерти на открито ще могат да посрещнат Новата година и жителите на много други градове в страната.

Варна ще посрещне 2014 година с голям концерт на български музикални звезди и с пищна деветминутна заря. От общината уточняват, че началото на празненството, което ще се състои по традиция на площад "Независимост", ще бъде в 23.00 часа. Тогава на сцената ще излезе бургаската група "5-те сезона" на Стефан Диомов. След полунощ варненци ще се забавляват с изпълненията на Славка Калчева, рок легендите от "Сигнал", Рафи, "Дийпзон проджект" и други. В празничната нощ ще бъде осигурен безплатен превоз с градския транспорт. От 22.00 до 3.00 часа без билет ще се пътува по три от най-натоварените линии.

Над 100 участници са ангажирани в празничната новогодишна програма на площад "Възраждане" в Плевен, започваща след 22 часа.

Във Велико Търново празничната програма "Честита Нова година" започва след 22 часа на сцена пред сградата на Общината, съобщиха от общинската администрация. В програмата ще участват изпълнителите от "Революция Z", "Д2", Лора Караджова и други.

В Пловдив празничната програма започва в 21 ч. на площада "Стефан Стамболов".

В Смолян от 23.00 ч. започва народно веселие "Честита Нова 2014 г." на площад "България" - Амфитеатъра. На централния площад в Габрово тържеството започва от 23.30 часа и ще продължи до 1.30 часа на 1 януари с "Оркестър Габрово" и DJ, с безплатно вино и фойерверки. В Благоевград концертът ще започне в 23.00 часа на площад "Георги Измирлиев" с изпълнения на ансамбъл "Пирин".