Кламер БГ - Новини: Нито аз, нито Цветанов ще водим листата за евроизборите

Нито аз, нито Цветанов ще водим листата за евроизборите

България

|
Съб, 04 Ян 2014г. 13:27ч.
Нито аз, нито Цветанов ще водим листата за евроизборите

Нито аз, нито Цветанов ще водим листата за евроизборите. Това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук в събота.

"Изключително важно е да се гласува на евроизборите, защото Европейският парламент представлява нашите интереси пред останалите институции на ЕС. Там се приема бюджетът, там се кове законодателството на европейско ниво и пряко влияе на нашето ежедневие – какъв роуминг ще плащаме, как да се подпомогнат пчеларите, каква да бъде субсидията за селското стопанство и други. И е ужасно безотговорно да се твърди, че тези избори са една вътрешно-политическа борба, каквито коментари чета напоследък”, пише Борисов в социалната мрежа.

Само преди ден, отново в профила си във Фейсбук, Борисов опроверга и коментари, че е възможно да се оттегли от ръководството на партията. Той посочи, че единствено той е наясно с предложенията за бъдещия състав на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

В събота Борисов коментира, че предположенията, че той или Цветанов могат да оглавят листата на партията за евроизборите са ”поредните спекулации по медиите”.

” Затова е важно да се знае, че нито аз, нито Цветанов ще водим листата за евроизборите. Защото считам, че не е редно лидерите на една партия, които имат претенции да управляват, да дезертират от вътрешната политика или да се използват имената им, за да бъдат вкарани на тяхно място други хора", пише Борисов.

mediapool.bg