Кламер БГ - Новини: Николай Младенов разкритикува в британски медии истерията около очакваната имиграция

Николай Младенов разкритикува в британски медии истерията около очакваната имиграция

България

|
Съб, 04 Ян 2014г. 09:52ч.
Николай Младенов разкритикува в британски медии истерията около очакваната имиграция

Бившият български външен министър Николай Младенов разкритикува "масовата истерия" около дебата за имиграцията във Великобритания, която според него се разпалва от крайната десница, пише в. "Гардиън".

Николай Младенов, който бе външен министър на България до миналата пролет, заяви, че твърденията за внезапен наплив на български и румънски имигранти във Великобритания през 2014 г. са политически мотивирани.

Младенов, който сега е специален представител на ООН за Ирак, заяви за ББС, че цялата тази масова истерия, която се разпалва от някои медии във Великобритания, има чисто политическа мотивация и няма причина да се смята, че Великобритания ще бъде залята от имигрантски вълни от България.

"Смятам, че тази истерия се разпалва изцяло от политическия дневен ред на крайнодесните", добавя Младенов.

"Да, известен брой хора се преместиха и те допринасят за развитието на икономиката ви, точно както известен брой британци са се установили в България и допринасят за нашата икономика", отбелязва Младенов.

В последно време в крайнодясната преса доминираха страхове, че стотици хиляди източноевропейци ще дойдат във Великобритания щом отпаднат ограниченията за имигранти на трудовия пазар, макар че до момента подобен наплив не се е състоял, отбелязва "Гардиън", цитиран от БТА.

mediapool.bg