Кламер БГ - Новини: Най-големият полицейски синдикат осъди поведението на Сидеров

Най-големият полицейски синдикат осъди поведението на Сидеров

България

|
Ср, 08 Ян 2014г. 18:16ч.
Най-големият полицейски синдикат осъди поведението на Сидеров

Най-големият полицейски синдикат – Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) огласи в сряда остра декларация, с която осъди поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров, чийто имунитет бе поискан от главния прокурор заради инцидента в самолета София – Варна отпреди два дни.

"По време на продължаващите близо година протести, многократно призовавахме нашите членове, нашите колеги и протестиращите граждани да сдържат агресията и да не допускат цивилизованият протест да се изражда в противозаконно насилие срещу граждани или служители на реда. Очевидно се налага да се обърнем с подобен призив към народните представители от 42-то Народно събрание на Република България", иронично отбелязват от полицейския синдикат.

В декларацията им се посочва още, че "погазването на законите тъкмо от тези, които са избрани да ги създават, е позор за Народното събрание и е несъвместимо с идеята за парламентарна демокрация".

"Съгласно действащото законодателство, служителите на МВР при изпълнение на служебните си задължения, са физически неприкосновени, а причиняването на телесна повреда на полицейски орган при, или по повод изпълнение на службата му, е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс", напомнят от СФСМВР.

Разследващите събраха достатъчно доказателства, че депутатът е нападнал словесно френския културен аташе, а след това гражданин и варненски полицай, като двамата отнесоха и удари в лицето.

mediapool.bg