Кламер БГ - Новини: Мъж и жена бяха застреляни в центъра на Варна

Мъж и жена бяха застреляни в центъра на Варна

България

|
Пон, 06 Ян 2014г. 15:43ч.
Мъж и жена бяха застреляни в центъра на Варна

Мъж и жена бяха убити посред бял ден в кола на паркинг във варненския квартал "Владислав Варненчик". Сигналът е подаден в 14.40 часа, а убийството е станало пред очите на много свидетели. Стрелецът е напуснал необезпокояван мястото на покушението. Според очевидци той е стрелял почти от упор по всяка от жертвите, като спокойно е презареждал оръжието си.

Няколко часа по-късно неофициално бе съобщено, че мъжът е открит с огнестрелна рана в главата на ул. "Кракра" и е откаран в болницата. По всяка вероятност мъжът се е прострелял сам. Състоянието му е много тежко и той е в кома.

По неофициална информация жертвите са млади хора. Тялото на мъжа е било в лек автомобил "Рено Сценик", а трупът на жената е открит на земята до колата.

Според коментарите на очевидци убиецът е бил нисък мургав мъж със слънчеви очила, облечен в тъмен костюм на възраст между 30 и 40 години. По-късно от полицията съобщиха, че самоличността му е изеснена и той е на 39 години.

Убиецът спокойно отишъл до колата, която се готвела да потегли, и застрелял първо мъжа, който бил на волана. Жената до него се опитала да избяга, но също била покосена от изстрелите.

Хората, станали свидетели на разправата, твърдят, че мъжът е презареждал оръжието няколко пъти.

Според някои убиецът показал неприлични жестове на жертвите и ги обсипал с обиди. "Щом ще е..ш чужди гаджета - така е", казал той, преди да застреля младия мъж. Според един от очевидците, стрелецът имал и втори пистолет.

От полицията все още не дават официална информация за случая. Варненски медии твърдят, че стрелецът и убитата жена са живеели на съпружески начала. Жената е била на 33 години и имала две деца, а застреляният в колата мъж - на 39 години. Стрелбата най-вероятно е била от ревност.

mediapool.bg