Кламер БГ - Новини: Месец преди олимпиадата Русия забрани да се внасят течности в самолетите

Месец преди олимпиадата Русия забрани да се внасят течности в самолетите

Свят

|
Ср, 08 Ян 2014г. 14:56ч.
Месец преди олимпиадата Русия забрани да се внасят течности в самолетите

Месец преди олимпиадата в Сочи и след скорошните кръвопролитни атентати в Русия федералните власти забраниха внасянето на каквито и да било течности в пътническите самолети - дори в минимални количества, съобщиха летищни служби, цитирани от Франс прес.

Новите правила забраняват на борда да има "каквито и да било течности, включително хигиенни средства, козметични продукти, аерозоли и гелове независимо от количеството", се казва в комюнике от сайта на летище Шереметиево в Москва.

Не се уточнява периодът, за който се въвеждат тези засилени мерки за сигурност. Според местни медии забраните ще важат два месеца, сиреч докато свършат зимните олимпийски игри в южния град Сочи (7-23 февруари), а след тях и параолимпийските (7-16 март).

Досегашните правила забраняваха в салона да се внасят течности в количества над 100 милилитра, напомня агенцията и добавя, че не е успяла да получи коментари, тъй като Русия празнува Коледа по стар стил и днес е почивен ден.

Междувременно на журналистка от радио "Ехото на Москва" не било разрешено да си вземе в самолета капките за нос. Медии обаче съобщили, че за лекарствата ще се правят изключения, ако пътникът представи лекарска рецепта.

mediapool.bg