Кламер БГ - Новини: Меркел призова за лична отговорност и инициатива в новогодишното си послание

Меркел призова за лична отговорност и инициатива в новогодишното си послание

Европа

|
Вт, 31 Дек 2013г. 16:26ч.
Меркел призова за лична отговорност и инициатива в новогодишното си послание

Личната отговорност и инициатива са две от качествата, от които ще се нуждаят германците, за да тласнат напред страната си и Европа през 2014 година, заяви канцлерът Ангела Меркел в предварително записаното си новогодишно послание, предаде ДПА.

"Държавата може само да инвестира. Тя може да създава добри условия. Политиката обаче не може да постигне нищо без всички вас в нашата страна. Това, което всеки един от нас постигне индивидуално в малък мащаб, това се отразява на страната ни като цяло", поясни тя.

В словото си Меркел определя като приоритет запазването в добър ред на финансите на Германия, осигуряване на подкрепа за семействата и успешното реформиране на енергийния микс, за да бъде без атомна енергия и да разчита повече на възобновяемите енергийни източници. Тя заяви ясно, че каквато и политика да води Берлин, Германия трябва да помни колко важна е Европа за нейния успех и обратно.

"Напредъкът в нашата страна зависи от напредъка в Европа", каза Меркел, подчертавайки важността на потушаването на финансовата криза, която продължава да отслабва икономически големи части от континента.

Тя призна също, че личното й решение за новата година е да излиза на чист въздух повече.