Кламер БГ - Новини: Лондон спира помощите за имигранти, неговорещи английски

Лондон спира помощите за имигранти, неговорещи английски

Свят

|
Нед, 19 Ян 2014г. 18:35ч.
Лондон спира помощите за имигранти, неговорещи английски

Правителството на Великобритания ще спре социалните помощи на имигранти, които не говорят английски език. Това обяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от БНР в неделя.

В рамките на радикалната мярка за съкращаване на разходите за социални помощи, премиерът смята да прекрати издаването на съответните документи на чужди езици и да преустанови практиката за използване на издържани от данъкоплатеца преводачи в бюрата за социални помощи. Наличната статистика показва, че Министерството по труда и пенсиите плаща годишно на преводачи 5 милиона паунда.

Мярката официално трябваше да бъде оповестена утре, но това временно се отлага след възникналия спор между Дейвид Камерън и вицепремиера Ник Клег. Консерваторите се надяват, че с премахването на издаването на документи на чужди езици, където се обяснява как се кандидатства за помощи, ще бъдат затруднени всички новопристигнали емигранти като българите и румънците в опитите им да "доят" социалната система, по техните думи. Плановете бяха изготвени в края на миналата година от министъра по труда и пенсиите Иън Дънкън Смит.

В същото време социологическо проучване показа, че Партията на независимостта, която се прочу с антибългарската си кампания на Острова и чийто лидер е Найджъл Фараж, има най-висок рейтинг. Тя събира 27 процента подкрепа, следвана опозиционните лейбъристи с 26 на сто, а управляващите консерватори остават на трета позиция.

mediapool.bg