Кламер БГ - Новини: Лидерът на ДСБ вижда Кунева и Малинов задължително в листата за евровота

Лидерът на ДСБ вижда Кунева и Малинов задължително в листата за евровота

България

|
Четв, 16 Ян 2014г. 15:12ч.
Лидерът на ДСБ вижда Кунева и Малинов задължително в листата за евровота

Миглена Кунева и Светослав Малинов задължително трябва да бъдат в листата на Реформаторския блок за европейските избори, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в четвъртък във Варна, уточнявайки, че това е личното му мнение. Според него окончателната листа на дясноцентристката коалиция трябва да бъде готова и публично представена в началото на февруари.

Преди две седмици от Реформаторския блок официално обявиха целта си - да имат резултат, който ще бъде достатъчен за излъчването на поне четирима евродепутати.

"Ние сме за силна Европа и следователно сме по-близо до тези, които защитават идеята за федерална Европа", каза Радан Кънев.

По думите му особено в настоящата ситуация страната ни разчита много на ЕС. Той конкретно посочи, че само институциите на съюза могат да спрат проекта "Южен поток".

Председателят на ДСБ коментира, че процесите в БСП всъщност са войни между мафиотски кланове.

"С разцеплението на тази партия оставката на кабинета е на масата", допълни той. Кънев призова управляващите да се оттеглят и да проведат избори "2 в 1" през май.

Според партийния лидер в предизборната кампания всички партии влизат в състояние на нестабилност с изключение на Реформаторския блок, който е обединен и има конкретна програма за справяне с кризата в България.

Визитата на Кънев във Варна е част от обиколката на лидерите на Реформаторския блок из страната, по време на която те ще представят плана си от шест стъпки за излизане на страната от кризата.

mediapool.bg