Кламер БГ - Новини: Кутев: Вместо сив кардинал в БСП, Първанов стана политически труп

Кутев: Вместо сив кардинал в БСП, Първанов стана политически труп

България

|
Нед, 19 Ян 2014г. 19:19ч.
Кутев: Вместо сив кардинал в БСП, Първанов стана политически труп

Няма паника в БСП заради действията на Георги Първанов, заяви депутатът от БСП Антон Кутев в неделя пред бТВ по повод реанимацията на проекта АБВ на бившия лидер на социалистите и два мандата президент за евроизборите и присъединяването на евродепутата от БСП Ивайло Калфин към него.

"По-скоро усещам тъга, защото Първанов след два успешни мандата на президент, ако беше застанал зад ръководството на партията, щеше да е най-мощният човек в България, да стане сивият кардинал, иска или не иска. За година и половина се превърна от най-успешния политик в политически труп, това е за учебниците", коментира Кутев.

Според него хората, които се отделят от БСП, за да се присъединят към АБВ, са политически самоубийци и камикадзета. Кутев обясни още, че има обида в структурите на БСП от действията на Калфин, на когото това не било първо предателство.

"Не смятам, че Ивайло Калфин има право да дава оценки на БСП. Калфин беше член на БСП и излезе от партията в най-тежкия й момент – 1997 година. Това предателство не беше единствено. БСП е прощавала всичко това на Калфин. Има огромна обида в структурите, защото 200 000 са обикаляли селата, за да стане евродепутат и да получава 10 000 евро заплата", каза още левият депутат.

Като недостатъци на БСП той посочи бавните промени и трудното навлизане на нови идеи. В отговор на въпрос Кутев каза, че решенията в партията не се взимат от тесен кръг, а от 23-ма души изпълнително бюро. Той добави, че Пеевски не се намесва в решенията на БСП.

mediapool.bg