Кламер БГ - Новини: Корабостроителите в Бургас ще протестират всеки ден

Корабостроителите в Бургас ще протестират всеки ден

България

|
Вт, 14 Ян 2014г. 09:59ч.
Корабостроителите в Бургас ще протестират всеки ден

burgaski-korabostroitelnici

Съкратените работници от „Бургаски корабостроителници“ взеха решение за започване на ежедневни протести, информира „Фокус“.

Това става ясно само седмица след като от ръководството на дружеството обявиха, че заводът ще продължи да извършва дейността си, а на работа ще бъдат поетапно канени бившите служители.

| Още по темата:
Корабостроителницата в Бургас смени името си, връща част от работниците. Новите собственици: Умишлено са били трупани задължения

Стана ясно обаче, че реални действия от страна на компанията не са предприети. Дружеството дължи на протестиращите заплати за октомври, ноември и за четири дни от декември през изминалата година. От корабостроителницата обявиха също, че няма да поемат ангажимент за изплащането на неизплатени заплати от 2010 г. Те могат да се търсят само по съдебен път.

Недоволството на съкратените работници ще продължи в серия от протести. Решението за тях бе взето вчера и внесено в сградата на общинската администрация. Работниците пуснаха уведомление за започване на протестни действия, които ще се провеждат от 10:00 до 11:00 часа всеки работен ден. Те ще събират пред офиса на банка в центъра на Бургас, която всъщност е един от основните кредитори на завода. За нея протестиращите смятат, че е новият собственик на дружеството.

Бившите служители ще продължат да оказват непрекъснат обществен натиск на новото ръководство, докато не им бъдат изплатени дължимите заплати и обезщетения.

Maritime.bg – България