Кламер БГ - Новини: Контрабандни цигари за 3,3 млн. лв. на пристанище "Варна Запад"

Контрабандни цигари за 3,3 млн. лв. на пристанище "Варна Запад"

България

|
Нед, 05 Ян 2014г. 15:30ч.
Контрабандни цигари за 3,3 млн. лв. на пристанище "Варна Запад"

На пристанище "Варна Запад" е открит контейнер с 14 милиона къса контрабандни цигари, съобщи днес началникът на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в крайморския град Лъчезар Лазаров, цитиран от БТА в неделя.

Корабът, на който е открит незаконният товар, е пристигнал в страната на 30 декември м.г. от Турция, а е бил натоварен преди това в Дубай. Плавателният съд е под флага на Антигуа и Барбуда, уточни Лазаров.

От всичките 270 контейнера на борда по метода "анализ на риска" са селектирани 5 за физически контрол, обясни Лазаров. По думите му за кашоните с контрабандните цигари е било декларирано, че съдържат резервни части за селскостопански машини. Такава стока обаче е имало само в кашоните на първите два реда в контейнера. В останалите митничарите открили марка цигари, които легално се произвеждат в Индия.

Получателят на стоката в контейнера е българска фирма, посочи Лазаров. Той отказа да съобщи името й. Тъй като в момента има следствие по случая, Лазаров не назова и фирмата, която е изпратила стоката в България. Той посочи, че тази пратка е най-голямата заловена във Варна през миналата година.

Лъчезар Лазаров отбеляза, че със залавянето на контрабандната пратка в контейнера е предотвратена щета за бюджета за над 3,3 милиона лева.

mediapool.bg